Collectiegebouw Boijmans van Beuningen


Het project betreft de bouw van het Collectiegebouw in het Museumpark te Rotterdam. Het totale project omvat een depotfunctie voor museum Boijmans van Beuningen, compleet met faciliteiten voor restauratie, registratie, beheer en conservering, afzonderlijke depotruimten te verhuren aan particulieren, een separate ruimte voor de Stichting De Verre Bergen en publieksruimtes met galeries, koffiebar en restaurant.

Projectinformatie

Opdrachtgever: OBR
Functie(s): Archief, Musea
Architect: MVRDV
Oplevering: 2019
Projectgroote: 15.500 m²
Periode: 2013
Aard van de opdracht: Bouwkostenadvies, Second opinion
Opdrachtomschrijving: IGG heeft voor OBR de budgetraming gemaakt, vooruitlopend op de architectenselectie. Tijdens de selectie heeft IGG de bouwkostenraming voor het winnende ontwerp opgesteld en tijdens het ontwerpproces draagt IGG zorg voor de second opinions.